Wat leer je bij de minor Digital Marketing?
Zoekmachine optimalisatie!

Tijdens de minor Digital Marketing ontwikkel jij je als junior marketeer, hierbij is het internetbegrip zoekmachine optimalisatie (SEO) niet weg te denken. Lees in het artikel hieronder wat zoekmachine optimalisatie precies inhoudt, hoe de kennis wordt getest en wat je nog meer leert tijdens de minor.

Maar wat is zoekmachine optimalisatie eigenlijk?

We willen natuurlijk allemaal dat onze webpagina zo hoog mogelijk in de organische zoekresultaten van Google komt. Daarnaast willen we de juiste klanten op onze websites en/of webshops, en we willen een zo hoog mogelijke conversie genereren. Dit begint allemaal bij zoekmachine optimalisatie. Tijdens zoekmachine marketing houd je je bezig met het analyseren van zoekwoorden voor je website. Op welke zoekwoorden wordt het meest gezocht?  Met welke zoekwoorden heb je het minst last van concurrentie en welke zoekwoorden vallen onder de ‘trends’? Of makkelijker gezegd, ‘Ontdek waar de wereld naar opzoek is!’.

Je kunt een prachtige website hebben, met geweldige content. Maar wanneer de bezoeker jouw webpagina niet kan vinden heb je er alsnog niks aan. Tijdens deze minor haal je tijdens online projecten alles uit de kast om op die eerste plek in Google te staan.

Een andere veel gebruikte term, of eigenlijk de Engelse vertaling voor zoekmachine optimalisatie is Search Engine Optimization, en de afkorting hiervan is SEO.

Tijdens de module zoekmachine optimalisatie leer je te werken met verschillende programma’s van Google. Zoals met Google Trends en met de zoekwoorden planner van Google Ads.

Student aan het werk tijdens minor digital marketing

Hoe wordt mijn kennis over zoekmachine optimalisatie getoetst?

Tijdens de minor zal er een online kennistentamen over SEO zijn en je maakt een individuele opdracht, waar je een zoekwoorden analyse maakt. De praktijkopdracht wordt beoordeeld met een voldoende of onvoldoende.

Daarnaast krijg je tijdens de minor de mogelijkheid om je Google Certificaten te behalen. Deze certificaten zijn zeer waardevol en zullen goed op je CV staan

Wat leer ik nog meer bij de minor Digital Marketing?

Naast kennis over SEO, leer je onder andere over e-mailmarketing, social-media marketing, en je maakt je eigen WordPress website. Wil je meer weten over de andere onderwerpen die bij de minor aanbod komen? Neem dan een kijkje op de pagina Onderwerpen minor.

Zoekmachine optimalisatie

Neem ook nog een kijkje op de pagina HBO online marketing Deventer? om nog meer over de lesstof of het beroepsbeeld te weten te komen. Zodat je helemaal zeker bent van je keuze.

En wil je nog meer informatie? Bekijk dan de pagina Studenten aan het woord Hier vertellen onze studenten je over hun ervaringen met de minor en het onderwerp zoekmachine optimalisatie.