Wat is digital marketing?

Er staan op het internet veel verschillende definities van digitale marketing en online marketing. In deze blog leggen we je alles uit over digital marketing, de trends en ontwikkelingen komen aanbod en we vertellen je andere interessante feiten over digital marketing.

Wat is digital marketing? Dit is marketing via digitale technologieën. Het representeert een combinatie van marketingprocessen die alle beschikbare digitale kanalen behelst die je kunt gebruiken om een product of dienst te promoten of die bijdraagt aan het bouwen van een (digital) merk. Digitale marktbenadering oftewel digital marketing kent de volgende onderwerpen:

• E-mailmarketing: E-mail is en blijft een waardevol kanaal voor marketing en communicatie om een boodschap over te brengen naar een geïnteresseerde doelgroep. Lees hier meer over e-mailmarketing.

• Search engine marketing (SEM): SEM bestaat uit twee onderdelen: SEO en SEA. SEO richt zich in zoekmachines op een hoge positie in de organische (gratis) zoekresultaten. SEA richt zich juist op het betaald adverteren. Door middel van SEA kun je boven- of juist helemaal onderaan komen tussen de gesponsorde resultaten.

• Social media: Marketing drijven op social media kan op drie manieren: Owned, earned en paid. Owned media zijn de pagina’s en account die je zelf hebt aangemaakt op social media en dus jouw digitale ‘’eigendommen’’ zijn. Earned media zijn dingen op social media die je hebt verdiend. Bijvorbeeld conversaties, discussies, en berichten over je bedrijf, merk of product. En als laatste paid media. Dit houd in dat je adverteert op social media kanalen door hiervoor te betalen.

• Affiliate marketing. Dit is een vorm van internetmarketing waarbij adverteerders hun partners belonen voor de leads of gegeneerde verkopen die de affiliate (partner) heeft aangeleverd. Lees hier meer over affiliate marketing.

• Direct linking: Dit zijn bijvoorbeeld dingen zoals mond-tot-mondreclame, branding, radio/tv en directe verkopen.

Digital marketing minor volgen?

Wat houdt digital marketing in?

Trends en ontwikkelingen in de digital marketingwereld

Je weet nu wat digital marketing is. Maar wat zijn de trends en ontwikkelingen? We leven in een tijdperk waar het internet steeds groter wordt waardoor je er bijna niet meer omheen kan. Dit tijdperk wordt door sommigen ook wel de technologische revolutie genoemd. Online marketing is constant in ontwikkeling. Daarom zetten we een aantal belangrijke ontwikkelingen voor je op een rij:

• Tech-trends: In dit digitale tijdperk worden er steeds nieuwe dingen ontwikkeld. Denk bijvoorbeeld aan voice search, kunstmatige intelligentie, shoppable experiences en blockchain. Lees hier meer over een aantal nieuwe marketingtechnlogieën. 

• Personalisatie & user experience: Personalisatie is geen hype meer, het is een must die je als bedrijf moet toepassen. 

• De dood van cookies: Er komen steeds meer cookieblockers op het internet. Dit zal het verzamelen van data aanzienlijk moeilijker maken voor marketeers.

• Lees hier nog een aantal andere ontwikkelingen in de digital marketingwereld. 

Wat is digital marketing?
In dit ‘’tech-tijdperk’’ is digital marketing een ontzettend bloeiend vak! Via Pixabay (2015)

Wat is digital marketing? Dit antwoord weet jij nu te beantwoorden. Maar je zit waarschijnlijk niet voor niets op onze website.  Lijkt jou dit een interessant vak en wil jij nog veel meer te weten komen over hoe online marketing precies in elkaar steekt? Kijk dan of onze minor digital marketing wat voor jou is!