De weg van Daniël Kuipers: van student tot zijn eigen Online Marketing Agency

Van student tot succesvolle ondernemer van zijn eigen Online Marketing Agency.. Dat is de reis die Daniël Kuipers begon en op dit schip vaart hij nog steeds verder. Een eindbestemming heeft hij nog niet, maar dat zijn online marketingbureau nu al een succes is, dat is een ding wat zeker is.

Even bij het begin beginnen

Daniël is begonnen als student Communicatie & Multi Mediadesign. Tijdens deze studie kreeg hij ook les in digital marketing, maar dit bleef vooral aan de oppervlakte. ‘De echte diepte van dit mooie vak zoek je niet echt op. Je leert vooral de basis.’ Zijn studie heeft er in die tijd wel aan bijgedragen dat hij ontdekte wat hij leuk vond. Al snel kwam hij erachter dat zijn interesse in online marketing lag en werd door zijn studie in de goede richting geduwd.

Voor zijn stage koos hij namelijk een online marketing bedrijf. Een stage waar hij zich echt in online marketing kon verdiepen en waar zijn plannetje voor een eigen online marketing onderneming is aangewakkerd. Of Daniël ooit had gedacht: ‘ik wil ondernemer worden’? Nee. Maar tijdens zijn stages bij verschillende marketingbureaus dacht hij: ik kan het veel beter. Ik wil het op mijn eigen manier doen. En daar is het avontuur begonnen.

Passie voor online marketing

Op jonge leeftijd heeft Daniël al een passie voor online marketing ontwikkeld. Tijdens zijn studie begon hij onschuldig met het opzetten van een aantal Facebookpagina’s, die uiteindelijk ook echt succesvol werden. Hij kreeg meer volgers, meer likes en begon er zelfs wat centjes mee te verdienen wat opliep tot een paar duizend euro.

Het digital marketingvak begon hij te begrijpen en kon veel toffe dingen doen. Wat Daniël eerlijk toegeeft, is dat hij met de kennis van nu nog meer uit de Facebookpagina’s had kunnen halen. Digital marketing staat nooit stil en veranderd. En dat is precies wat het vak interessant maakt. Daniël zijn interesse werd groter en begon aan de minor ondernemerschap. Hij leerde wat het ondernemerschap is en wat belangrijk is voor ondernemers. Een leven inrichten zoals je dat zelf wilt, dat zag Daniël wel zitten.

Visitekaartjes Online Markting Agency

De stap naar ondernemerschap

De eerste stap naar het ondernemerschap is gezet. In 2017 begon Daniël dan ook al tijdens zijn studie aan zijn ‘kindje’, zoals hij zijn eigen online marketing onderneming noemt. Hij was op dit moment 23 jaar en schreef zich in bij de Kamer van Koophandel. Studeren en tegelijkertijd een eigen onderneming op zetten was niet makkelijk. Zijn volste focus lag op het afstuderen, maar tegelijkertijd probeerde hij te doen wat er in zijn macht lag.

Vlieguren maken

Elk uurtje wat Daniël tijdens het afronden van zijn studie had, probeerde hij erin te stoppen. Het doel dat hij voor ogen had was om af te studeren en er na school vol voor te gaan. ‘Twee keer 40 uur in een week proppen lukt niet, om en je studie succesvol af te ronden en om een eigen onderneming te starten, maar een fundering leggen dat kan wel. Waar een wil is, is een weg.’ Vlieguren maken, zo noemt Daniël het. Tijdens het afronden van zijn studie kon hij zo de basis leggen voor zijn bedrijf. Hij begon met inlezen, blogs schrijven en hij koos een strategie. Eentje waar hij tot aan de dag van vandaag nog steeds in gelooft.

Voor studenten die ook een eigen onderneming willen starten heeft Daniël een tip en dat is simpelweg: begin. ‘Er zijn honderd duizend tips die ik studenten mee kan geven, maar het allerbelangrijkste is om gewoon te beginnen. Wacht niet tot je klaar bent, maar start before you’re ready. Maak fouten en ga het gewoon doen. Dat is de snelste manier om het te leren.’

Toen Daniël zijn studie succesvol had afgerond, is hij echt begonnen met zijn online marketing agency. Zoals hij het zelf mooi beschrijft: ‘een ondernemer is iemand die ervoor kiest om 80 uur per week voor zichzelf te werken, in plaats van 40 uur voor een ander’. Doordat Daniël tijdens zijn studie de basis heeft gelegd, heeft hij nu een mooi bedrijf waar hij elke dag bezig is met hetgeen wat hij leuk vindt en waar hij energie vandaan haalt.

Online Marketing Agency

Het eigen bedrijf van Daniël, genaamd Online Marketing Agency is onderneming die de klant helpt om het maximale uit het internet te halen in het breedste zin van het woord. In 2 jaar tijd is zijn Online Marketing Agency uitgegroeid tot een bedrijf met 4 medewerkers. Digitale experts, met ieder hun eigen specialiteit.

De services die zij aanbieden, zijn voornamelijk gericht op SEO, e-mailmarketing, conversieoptimalisatie, social media en SEA.

Online Marketing Agency fungeert in al deze onderwerpen van online marketing als sparringpartner en adviesbureau voor hun klanten. Het uitstippelen van slimme strategieën en het voeren van effectieve campagnes is het dagelijkse werk. Online bereikbaar maken voor iedereen, dat is het doel.

De reis van het ondernemen

‘Ondernemen is een grote reis naast het avontuur. Ik zit op een schip, ergens naar onderweg. En ik weet ongeveer wel waar naartoe, maar of ik linksom of rechtsom ga weet ik nog niet. Ik moet overal rekening meer blijven houden en mezelf blijven ontwikkelen. Ondernemen is zo divers. Hierdoor probeer ik elke dag zoveel mogelijk te leren en uit te vogelen’.

- Daniël Kuipers

Online Marketing Agency

Online marketing

Op de hoogte blijven van het vakgebied

Wanneer je eigen online marketing onderneming begint, is er niks belangrijker dan op de hoogte blijven van je vakgebied. Zoals Daniël het benoemt: ‘online marketing moet je ademen. Als ondernemer kan je geen 9 tot 5 mentaliteit hebben, maar moet je er echt bovenop blijven zitten. Hoe ik dat doe? Ik lees elke dag blogs en schrijf zelf ook blogs over belangrijke online marketing onderwerpen. Daarnaast houd ik elke dag de online marketing experts in de gaten. Als je even stilligt, kan er veel veranderd zijn. Het is belangrijk om op de hoogte te blijven en om de kennis eigen te maken.’

Digital marketing in de toekomst

De ontwikkeling van digital marketing gaat zo snel. De hypes en trends in het vakgebied zijn volgens Daniël misschien wel het belangrijkste. ‘Vroeger deed een kanaal er ongeveer 10 jaar over om een naam te krijgen. Tegenwoordig gaat dit veel sneller. Kijk maar naar TikTok, dat is ineen keer booming. Online & digital marketing wordt ingewikkelder. De pieken en dalen gaan sneller, maar hoe het in de toekomst er écht uit gaat zien, dat is niet te voorspellen.’

Wat Daniël wel weet is dat personalisatie een belangrijke trend is in de verandering in digital marketing. Met zijn Online Marketing Agency staan zijn klanten voorop. ‘Bij andere online marketing bureaus zie je vaak dat zij online marketing op de oude stoffige manier benaderen en dat zij zo ook met hun klanten bezig zijn. Zij laten steken vallen in het klantcontact. Wij zijn een jong team en zitten er bovenop. Bij ons staat eerlijkheid en transparantie naar onze klant voorop. Steken laten vallen op klantcontact? Dat doen wij niet. Elke maand even bellen met je klanten? Daar maak je klanten blij mee.’

Visitekaarte Online Marketing Agency
Daniël kuipers ondernemer Online Marketing Agency

Daniël heeft nog geen vijfjaren plan, maar een één jaren plan, zoals hij het zelf noemt. ‘Ik ben een echte familieman, dus privé gezien wil ik graag huisje, boompje beestje. Zakelijk gezien, vind ik het belangrijk dat mijn Online Marketing Agency staat zoals ik voor ogen heb. Dat is een bedrijf zijn waar mensen voor door het vuur willen gaan en dat ik elke dag met veel plezier blijf werken. Je wint in het leven als je het leuk vindt om te doen en als je er plezier uit blijft halen. Klantdoelen en omzetdoelen zijn dan ondergeschikt. Ik wil blijven ontwikkelen en trainingen gaan geven aan bedrijven.’

‘Ik heb mooie plannen en ergens is er een stip op de horizon. Maar of ik nou linksom of rechtsom ga met mijn schip, de reis blijft een groot avontuur en deze is geslaagd als mijn Online Marketing Agency over een aantal jaar nog steeds een bedrijf is waar mensen voor willen werken en succesvol is.’

Daniël Kuipers

Eigenaar Online marketing agency

E-books Online Marketing Agency

Daniël schrijft regelmatig E-books over onderwerpen van digital marketing. Tot nu toe heeft hij twee e-books geschreven en is de derde onderweg. Een van de belangrijkste e-books die Daniël heeft geschreven, is het e-book: Domineer Google. In dit e-book staan heeft veel basispunten van SEO.

Online marketing Agency kantoor

Domineer Google

Er is heel veel bullshit in online marketing. Iedereen weet er wat van en iedereen heeft er zeggenschap over. Iedereen kan tegenwoordig specialist in SEO zijn. Ik heb dit e-book geschreven, omdat ik de bullshit uit de wereld wil halen. Alle 28 SEO tips zijn getest en kloppen. Dit e-book is een soort basis instap boek om op gang te komen en kan je als student verder helpen om de betekenis van online marketing en zoekmachineoptimalisatie te achterhalen.

Online Marketing Agency

Online marketing goed doen is lastig en dat is precies waar de specialisten van Online Marketing Agency jou bij kunnen helpen. Bekijk de website voor meer informatie.

Daniël Kuipers eigenaar Online Marketing Agency