Minor digital marketing en tegelijkertijd jonge ondernemer

Maarten Hamer is een oud digital marketing student, vol ambities. Maarten volgde in 2019 de minor Digital Marketing aan in Deventer, en voordat hij aan de minor Digital Marketing begon had hij al zijn eerste eigen onderneming op zijn naam staan. 

Minor Digital Marketing

Hoe het allemaal begon

Een bijbaantje als vakkenvuller of in de horeca heeft Maarten nooit zien zitten, maar geld verdienen wel! Al snel kreeg hij het verkopen in de vingers en hij ging zich verder verdiepen in de mogelijkheden. Dat groeide uit tot zijn eerste eigen onderneming, ModeltreinWinkel.nl. 

Een uit de hand gelopen hobby noemen ze het ook wel. Toen Maarten jong was had hij altijd al een passie voor Modeltreinen en wat begon met ‘onschuldig’ doorverkopen van gebruikte producten, groeide al snel uit tot een eigen onderneming met webshop, een bedrijfspand en meerdere medewerker.

Gouden duo

Maar Maarten doet het niet allemaal alleen. Na een aantal jaar verkopen kreeg hij versterking van een jongen met dezelfde ondernemende interesses als hij zelf. Samen bedacht het duo talloze nieuwe ideeën om een echte onderneming te starten, en dat deden ze ook, op naar KVK en inschrijven die handel.

Na het starten van de onderneming kwam de kans om een magazijnruimte te huren op hun pad. De ruimte was op dat moment veel te groot, zoveel producten hadden ze toen nog helemaal niet. De jongens waren pas net 18 en keken niet naar risico’s maar naar kansen! ‘Meer ruimte biedt meer mogelijkheden’ dus het duo tekende het contract en werden beheerder van een modern bedrijfspand.

Online aan de slag

Niet veel later zagen de jongens de webshop ModeltreinWinkel.nl te koop staan. Ze deden er alles aan om zoveel mogelijk producten te kopen en verkopen zodat ze genoeg geld hadden om de webshop over te kopen. Na de overname was de bankrekening van het duo zo goed als leeg, maar ze hadden wel een eigen webshop! Via de webshop, ModeltreinWinkel.nl, verkopen Maarten en zijn compagnon modeltreinen en alles wat daarbij hoort, zoals rails, bruggen en personenvoertuigen, van veel verschillende bekende modeltreinmerken. Je kunt er terecht voor scherp geprijsde nieuwe en tweedehands kwaliteitsartikelen. Naast het verkopen op zijn eigen website hebben de jonge ondernemers ook een samenwerking met veilingsite Catawiki.

Klantvriendelijke service

Ondernemen werkt volgens de jongens verslavend. Wanneer nieuwe ideeën leiden tot meer omzet of tevreden klanten, geeft dat een kick en veel voldoening. Ze doen er bij ModeltreinWinkel dan ook alles aan om een tevreden klantenkring te creëren. Tevens laat de feedback score van 99,6% (1495 reviews) op Catawiki zien dat de webshop onderhand heel wat tevreden klanten heeft. De jonge ondernemers hebben klanten over de hele wereld, met vele wensen en hoge eisen, en al deze klanten proberen zij een klantvriendelijke service te bieden.

Het geeft een echte kick

Een ander onderdeel dat werken voor Modeltreinwinkel.nl zo leuk maakt leuk maakt, is het inkopen van tweedehands artikelen. Soms gaat er best wat onderhandeling aan vooraf, maar wanneer de deal dan uiteindelijk binnen is geeft dit elke keer weer een echte kick!

Oud student minor digital marketing Maarten
Modeltrein

Wat heeft Maarten en zijn onderneming zo groot gemaakt?

Aan het begin, gingen alle verdienste in de onderneming zitten leverde het enkel euro’s op en moesten ze het doen met de voldoening die ze eruit haalde, maar dat heeft ze uiteindelijk wel gebracht waar ze nu staan. Tot de dag van vandaag hoeven ze met veel klanten van binnen-en buitenland zich geen moment te vervelen.

Tips van een echte ondernemer

Wil je ondernemer worden en heb je een goed idee? Wacht niet langer en schrijf je meteen in bij KVK. Het belangrijkste is dat jij zelf 100% achter je idee staat.

Toekomstplannen

Op dit moment investeren de jonge ondernemers zo’n 40 uur per week aan hun onderneming. En daarnaast volgt Maarten de minor digital marketing, veel tijd voor andere dingen heeft hij dus niet. Vooral rondom de feestdagen is het erg druk. Er zijn dan soms dagen dat er ruim honderd bestellingen uit moeten. Maar sinds een jaar hebben ze twee jongens in dienst die als bijbaan voor de Modeltreinwinkel werken. Het is de bedoeling om hun studie fulltime met hun bedrijf verder te gaan. Ze kijken naar een groter bedrijfspand en verdiepen zich in een uitbereiding van het assortiment en gaan ze opzoek naar meer medewerkers. Daarnaast hebben ze ook het plan om een internationale webshop op te zetten. Genoeg in het vooruitzicht dus!

De minor digital marketing ook wat voor jou?

Ben je na het lezen van het verhaal geïnspireerd geraakt over wat de minor digital marketing kan bijdragen aan jouw eigen onderneming? En is jouw grote droom misschien ook wel om net zo’s succesvolle ondernemer te worden als Maarten of wil je gewoon meer kennis van online marketing? Schrijf je dan nu in voor je minor en wordt een echte digital marketeer!

Junior Digital Marketeer

Benieuwd naar andere succesvolle verhalen?

Ben je benieuwd hoe je tijdens de minor aan de slag gaat met een professionele website bouwen? Klik hier.
Marco is niet de enige student die een succesvolle onderneming is gestart met behulp van de minor digital marketing. Ben je benieuwd naar andere ervaringen? Lees dan de succesvolle verhalen van onder andere  Marco Koers en Davey Groothedde