Hbo online marketing in Deventer of Enschede

Meer bezoekers op de website? Meer verkopen online? Of je naamsbekendheid vergroten bij een specifieke doelgroep? Met behulp van de minor hbo online marketing leer jij deze doelstellingen te behalen en word jij de échte professional in digital en online marketing!

Inhoud minor digital marketing

Wat houdt de minor hbo online marketing in?

In de minor hbo online marketing, of terwijl minor digital marketing, leer je de kneepjes van het (online) marketingvak. De marketingwereld is op zoek naar échte professionals. De vraag naar online marketeers met een hbo werk- en denkniveau is enorm. In het bedrijfsleven is een digital en online marketeer niet meer weg te denken. Strategisch voordeel halen uit een website, daar draait het namelijk om voor een bedrijf. En laat dat nou net juist hetgeen zijn waar het in deze minor ook om draait! 

Als professional in digital marketing ben je verantwoordelijk voor het bepalen van de juiste onlinestrategie en het optimaal laten functioneren van een website. Specialisten van de opleiding digital en online marketing brengen je de laatste ontwikkelingen op het gebied van online marketing bij.

Tijdens de minor digital marketing krijg je de mogelijkheid om diverse Google certificaten te behalen. Welke Google certificaten er zijn en waar jij je expertise op het gebied van Google Ads en Google analytics kan uitbreiden, vind je hier.

Tijdens de minor hbo online marketing kan je deze Google certificaten al goed inzetten, maar zeker na je studie zijn deze waardevol en staan ze goed op je CV.

Hbo online marketing ninja

Leerdoelen van de minor hbo online marketing

Binnen de minor hbo online marketing vallen de modules: Digital knowledge, Digital Strategy, Digital Concept en Digital Marketing. Met de modules leg je tijdens de minor digital marketing een stevige basis voor je kennis over online en digital marketing.

 • Leer het digitale marketing landschap kennen;
  Als startpunt van de minor digital marketing krijg je de tijd om de mogelijkheden van digital en online marketing eigen te maken.
 • Ontwikkel een digital strategy proces;
  Een eigen website maken? Daarvoor mag je samen met je groepsgenoten een eigen strategie ontwikkelen om de website op de juiste manier online in te zetten.
 • Leer digital marketinginstrumenten te installeren;
  Voordat jouw eigen website live gaat, leer je alles over de juiste inzet en strategie voor SEO, SEA en social media en mag je het daarnaast zelf toepassen in de praktijk. Jouw website wordt volledig gebouwd met de kennis die je opdoet tijdens de minor digital marketing.
 • Leer het digital marketing ontwerpproces kennen;
  Als digital marketeer leer je ontwerpproces van een website kennen en kan je zelfstandig een WordPress-website ontwikkelen.
 • Leer oplossingen ontwikkelen voor online marketing vraagstukken.
  Je ontwikkelt tijdens de minor digital marketing genoeg kennis en bent vervolgens in staat om die kennis om te zetten tot een oplossing voor een probleem in de onlinewereld.

Junior Digital Marketeer

Na de minor digital marketing

De mogelijkheden na de minor digital marketing zijn omvangrijk. Je bent professional in de kennis en toepassing van zoekmachinemarketing tot social media-marketing en van e-mailmarketing tot viralmarketing. In deze hbo online marketing minor stomen wij je klaar voor een functie als digital marketeer.

Internetbegrippen als zoekmachineoptimalisatie (seo), zoekmachine adverteren (sea), usability en big data (Google analytics) zijn na het afronden van de minor digital marketing niet meer onbekend voor jou. Je mag je hierna zelfs specialist in digital en online marketing noemen op volwaardig hbo niveau.

Inschrijven voor de minor digital marketing? Dat kan gelijk!

Een hbo online marketing minor in Deventer of Enschede volgen? Dat is mogelijk. Klik op onderstaande button om jouw inschrijfproces in gang te zetten en om je gelijk aan te melden!