Davey Groothedde: van student naar succes vol ondernemer

Davey repareerde al iPhones van zijn zeventiende. Het begon als een hobby, maar groeide al snel uit tot een serieuze business. Sinds 2015 voert Davey reparaties uit onder de naam ‘FixjeiPhone’, waar hij gemiddeld 40 tot 50 uur per week aan besteedt. Davey volgde tijdens zijn studie de minor digital marketing. We zijn erg benieuwd naar het succesverhaal van deze businessman! 

Student Ondernemerschap en Retailmanagement

Minor digital marketing

Het merk

‘FixjeiPhone helpt consumenten met het repareren van consumentenelektronica. Onze focus ligt nu nog op iPhones, iPads, Macbooks en Samsung devices. In de toekomst zouden we onze dienstverlening willen uitbreiden richting reparatie van camera’s en spelcomputer. Onze huidige bedrijfsnaam ‘’FixjeiPhone’’ zal dan ook worden veranderd.

Een nieuw doel: Refurbished iPhones
‘Nadat FixjeiPhone één van grootste spelers is geworden in de onderdelen markt, hebben we voor dit jaar een nieuw doel vastgesteld. Dit doel is om in 2019 één van de grootste spelers te worden in de Refurbished iPhone branche. In deze branche zijn al veel grote spelers actief zoals bijvoorbeeld Leapp en Swoop’.

Maar uh.. hoe ga je dat doen dan?
We gaan de markt proberen te veroveren met een groot team online marketeers, een eigen development team (allemaal studenten / afgestudeerden van het Saxion) en een zeer grote voorraad Refurbished iPhones. We verkopen elke dag meer en meer iPhones. Om de hoogste kwaliteit te garanderen wordt elke iPhone gecontroleerd door één van onze reparatie specialiseten die dit uitstekend kan beoordelen. De verwachting is dat dit jaar de afzet van Refurbished iPhones.

Ondernemer-Davey

School versus ondernemen

‘Voor mij staat studie altijd op de tweede plek. Ik heb er veel aan gehad om naast het studeren ook praktijkervaring op te doen. Deze twee onderdelen versterken elkaar. Helaas heb ik nog nooit echt voor een werkgever gewerkt en dat mis ik wel. Mijn advies aan andere studenten is om eerst 2 á 3 jaar bij een goed bedrijf te gaan werken, voordat je een eigen bedrijf start.

 

Hoe zie je de toekomst?

‘Zodra ik mijn studie heb afgerond wil ik nog intensiever bezig gaan met FixjeiPhone. Daarnaast zou ik in de toekomst een breder assortiment aan diensten willen aanbieden. Denk dan bijvoorbeeld aan meerdere merken, ander soort devices en betere video’s.

De minor digital marketing ook wat voor jou?

Ben je na het lezen van het verhaal geïnspireerd geraakt over wat de minor digital marketing kan bijdragen aan jouw eigen onderneming? En is jouw grote droom misschien ook wel om net zo’s succesvolle ondernemer te worden als Davey  of wil je gewoon meer kennis van online marketing? Schrijf je dan nu in voor je minor en wordt een echte digital marketeer!

Junior Digital Marketeer

Benieuwd naar andere succesvolle verhalen?

Ben je benieuwd hoe je tijdens de minor aan de slag gaat met een professionele website bouwen? Klik hier.
Davey is niet de enige student die een succesvolle onderneming is gestart met behulp van de minor digital marketing. Ben je benieuwd naar andere ervaringen? Lees dan de succesvolle verhalen van onder andere Maarten Hamer en Marco Koers.