Blog digital marketing

Een effectieve tekstadvertentie schrijven in Google Adwords

Het belangrijkste van elke Google Adword strategie gaat gepaard met tekstadvertenties. Maar waaraan moet je precies denken bij het schrijven van een effectieve tekstadvertentie? En hoe maak je een tekstadvertentie effectief?

Anouk van der Maeden student minor

`Anouk van der Maeden | 4 maart 2020

De waarde van een tekstadvertentie in Google Adwords

Een tekstadvertentie is het meest vertoonde en daarmee meest geklikte stuk tekst in de zoekmachines. Wist je dat een tekstadvertentie zelfs boven de ‘organische’ zoekresultaten worden vertoond in Google (Duijne, 2019)? Door een effectieve tekstadvertentie in te zetten, eindig je dus zo hoog mogelijk in de zoekresultaten van Google.

Kwaliteit van jouw tekstadvertentie

Wanneer jij bedenkt dat je een tekstadvertentie gaat maken, moet je bedenken dat jij niet de enige bent. Waarschijnlijk adverteren jouw concurrenten namelijk ook in de zoekmachine van Google. Om een effectieve tekstadvertentie te schrijven en bovenaan in Google te komen, moet je rekening houden met de volgende aspecten (Duijne, 2019):

Gebruik overtuigende inhoud

Maak duidelijk wat jou bijzonder en uniek maakt en welke kwaliteiten jouw merk/bedrijf bezit. Benoem bijvoorbeeld jouw unique-selling-points (USP’s).

Gebruik ruimte in een tesktadvertentie

Gebruik ruimte

Google Ads advertenties bestaan uit drie koppen, één URL en twee beschrijvingen. Vul al deze koppen en beschrijvingen in. Houd daarnaast in gedachten dat je de advertentie aantrekkelijk maakt voor zowel mobiel als desktop.

Testen van tesktadvertentie in Google

Testen & optimaliseren

Het is niet zo dat één soort tekstadvertentie het meest effectief is. De effectiviteit van tekstadvertenties hangen af van veel verschillende factoren. Hierom is het van belang dat je constant blijft testen en optimaliseren.

Extra tips voor een goede tekstadvertentie in Google Adwords

Een effectieve tekstadvertentie inzetten? Ja of nee?

Naar mijn mening is het verstandig om als marketeer de tips om een effectieve advertentietekst in acht te nemen. Een advertentie inzetten voor je bedrijf kost geld, maar hiermee kan je mooie doelen behalen.

Vergroot je naamsbekendheid en laat mensen kennis maken met jouw merk. Maak het jouw tekstadvertentie daarnaast effectief met bovenstaande tips zodat je ook écht bovenaan staat in Google, want je wilt het toch altijd beter doen dan de concurrent?

Gebruikte bronnen blog

Duijne, R. (2019, 4 juli). Hoe maak je een effectieve tekstadvertentie in Google Ads? Geraadpleegd op 4 maart 2020, van https://blauwemonsters.nl/blog/hoe-maak-je-een-effectieve-tekstadvertentie-in-google-ads

Google. (z.d.). Laat uw bedrijf groeien met Google AdWords [PDF]. Geraadpleegd op 4 maart 2020, van https://leren.saxion.nl/bbcswebdav/pid-2629305-dt-content-rid-30467109_4/institution/SCE/Minoren/Digital%20Marketing/growing_adwords_nl%282%29.pdf