Docenten aan het woord

Wij stellen alvast de docenten van de minor digital marketing aan jou voor

Docent aan het woord minor digital marketing

In de loop der jaren heb ik veel inzichten opgedaan en manieren gevonden om innovatief na te denken over hoe mensen digitale technologieën beter kunnen omarmen en bedrijven kunnen laten groeien. Dit is een prachtig vakgebied, want alles is meetbaar en je kan altijd gefundeerd een keuze maken.

Daarom wil ik graag personen helpen om het vak in de vingers te krijgen, zodat zoveel mogelijk bedrijven succesvol kunnen inspelen op de digitale veranderingen.

Mijn focus binnen de minor Digital Marketing ligt op strategie-ontwikkeling, conversie optimalisatie en usability. 

Andreas van der Wijde

Docent minor digital marketing deventer

Docent minor digital marketing

Mijn naam is Paul Willems, Digital Marketeer vanaf het eerste uur en achtbaangek!

Met meer dan 10 jaar ervaring in het onderwijs en meer dan 20 jaar ervaring binnen de Digital Marketing ben ik blij dat we in zo’n dynamische wereld leven. Informatie is alles en het is makkelijker dan ooit om op basis van deze informatie de juiste beslissingen te nemen. 

Ik hou van de tools die voor iedereen vrij toegankelijk zijn. Denk hierbij aan Google Analytics, Google Tag Manager en Google Data Studio. Binnen mijn vakgebieden favoriete SEO, SEA, Analytics, Social Media en Realisatie hou ik ervan om te kijken naar nieuwe ontwikkelingen.

Ik zie Digital Marketing als het nieuwe Marketing en vind het leuk om les te geven voor de minor digital marketing. Oh ja … en mijn grote hobby zijn achtbanen…. heeeeeerlijk.

Paul Willems

Docent minor digital marketing deventer & enschede

Maarten hulsman docent minor digital marketing

In een vroeg stadium ben ik de ontwikkelingen op het gebied van digital marketing gaan volgen en ben breed geïnteresseerd in alles wat met ‘digital’ te maken heeft. In mijn rol als docent Digital Marketing bij de opleiding Commerciële Economie en minor Digital Marketing heb ik daarbij een lichte voorkeur voor social media, data en de (digital) customer journey.

Daarnaast ben ik tech-liefhebber en nieuwsgierig naar de combinatie mens & technologie. De fantastische mogelijkheden die nieuwe technologieën ons bieden tot de risico’s die het met zich meebrengt fascineren mij.

Maarten Hulsman

Docent minor digital marketing enschede

Docent minor digital marketing Johan Smits

Hallo. Mijn naam is Johan. Binnen de minor Digital Marketing verzorg ik de modules Realisatie 1 en 2. De bedoeling van deze modules is dat je leert om zelf een website en een webwinkel te realiseren. Daartoe krijgt elke student zelf een webomgeving beschikbaar om met WordPress aan de slag te gaan en in het tweede blok een hypernode van Byte om een webshop in Magento te bouwen.

Johan Smits

Docent minor digital marketing deventer

Wat wil ik jou leren?

WordPress is een content management systeem, vaak afgekort als CMS. Een CMS is een applicatie die je in staat stelt om de content van je website te beheren, zonder dat je daarvoor specifieke technische kennis nodig hebt. Binnen de minor willen we studenten graag leren hoe je een website kunt maken en ook welke technieken daarbij gebruikt worden. 

 Je leert in de minor hoe het werkt om jouw website in te zetten voor je marketingdoelstellingen.  Aan het einde van het eerste blok ben je in staat om zelf een website in WordPress op te leveren.

In het tweede blok ga je aan de slag met Magento. Je maakt je eigen webshop, maar leert ook de achterliggende database van de producten kennen. 

Hoe presenteer je jouw winkelaanbod in categorieën zodat de klant snel weet welke producten aangeboden worden? Hoe kun je een klant op een speciale aanbieding attenderen? En op welke manier verhoog je je conversie door een goede landingspagina te maken en te koppelen aan je SEA-campagne?

 Ook bij deze module geldt weer dat we de techniek willen gebruiken zonder zelf te verdrinken in de details en te leren welke mogelijkheden de nieuwe softwarepakketten ons te bieden hebben.

Waarom de minor digital marketing?

”Het lesgeven binnen de minor digital marketing is leuk, omdat studenten in dit half jaar helemaal bezig zijn met het vakgebied. Er is dus een enorme focus. We hebben geen ingangsdrempel wat betreft vereiste voorkennis, maar vragen wel om mensen met een drive voor het vakgebied. 

In een half jaar tijd toewerken naar het niveau beginnend professional, dat is hard werken, maar met de voldoening dat je echt wat leert en veel leert: Hoe werkt het internet, hoe gebruik je de zoekmachine om gevonden te worden, wie is op zoek naar jouw product en op welke manier ga je jouw potentiele klanten ontvangen op jouw website? 

Deze concepten worden direct toegepast, zowel individueel binnen de opdrachten van de modules, maar daarnaast via het groepsproject waarin je met jouw projectgroep een website maakt om de strategie die is neergezet te implementeren, te meten en te evalueren. 

Zo vormen de bouwstenen van deze minor de puzzelstukjes die precies in elkaar passen. Zodat je aan het eind van het halfjaar trots kunt zijn, dat je als junior digital marketeers direct bij bedrijven aan de slag kunt gaan. En om daar jouw kennis en vaardigheden toe te passen. Veel bedrijven staan in de rij voor mensen die ‘handson’ geleerd hebben digital marketing toe te passen om het bedrijf verder te helpen.”

Benieuwd wat studenten zeggen?

Op onze pagina ‘Studenten aan het woord’ laten huidige studenten van de minor digital marketing weten wat zij tot nu toe van de minor vinden, wat ze leren en waarom jij deze minor zou moeten volgen.