Argumenten om in te schrijven

We gebruiken steeds vaker het internet, het is dan ook niet zo gek dat de wereld digitaliseerd. Binnen deze minor ga jij samen met je projectgroep een website bouwen! Wil jij ook in september starten met een minor die je alles leert over digital marketing? Dan is dit je kans.

De opzet van de minor digital marketing

Strategisch voordeel halen uit een website, daar draait het om in deze minor. De mogelijkheden van digital marketing zijn omvangrijk. Van zoekmachinemarketing tot social media-marketing en van e-mailmarketing tot viral-marketing. Je leert over deze mogelijkheden en hoe je ze in praktijksituaties toepast. 

Tijdens deze minor staat de website of webshop als marketinginstrument centraal. Een digital strategy helpt je om meer rendement en een hogere positie bij zoekmachines te behalen. Ook het gebruiksvriendelijk maken van een website en het inzetten van online marketingmiddelen komen aan de orde. Met WordPress en Magento maak je, samen met je team, de ideale partnerwebsite voor bol.com.

Schrijf je nu in voor de minor Digital marketing

Waarom de minor digital marketing?

Als je in het bedrijfsleven verantwoordelijk bent voor het optimaal functioneren van de website of webshop, dan wordt van jou ook verwacht dat je de juiste onlinestrategie kunt bepalen. Internetbegrippen als zoekmachineoptimalisatie (seo), zoekmachine adverteren (sea), usability en big data (Google Analytics) komen aan bod. Ook leer je wat wettelijk is toegestaan bij het maken van webshops. Je doet onderzoek naar de betekenis en de rol van deze vormen van digital marketing. In een bedrijf kun je vervolgens zij aan zij samenwerken met technici die jouw strategie realiseren.

Naast kennis opdoen over internetmarketingtechnieken, ga je je vaardigheden toepassen in de praktijk. Je neemt in eerste instantie kennis in je op over het digitale landschap. Vervolgens stel je een internetstrategie op voor een eigen partnerwebsite van bol.com. Deze minor werkt samen met vooraanstaande bedrijven op het gebied van digital marketing uit Twente. Bij Limesquare en Adwise kun je kennis en ervaring opdoen. 

Met de modules Digital Knowledge, Digital Strategy, Digital Concept en Digital Marketing, leg je een stevige basis voor je kennis. Door excursies, presentaties en lezingen verdiep je je steeds verder in het onderwerp. Het bedenken, bouwen en vermarkten van een webshop/site is onderdeel van de minor. Met de inzet van de juiste strategieën leer je om een zo hoog mogelijke conversie voor je webshop te halen.

De minor hanteert het principe ‘Learn by Doing’. Dat betekent dat er veel tijd gereserveerd is voor praktische opdrachten in plaats van theoretische lessen. Houd rekening met een gemiddelde werkdruk van 30-35 uur per week.

 

Schrijf je nu in!

Wil jij ook jezelf kunnen benoemen tot Junior Digital Marketeer na de minor? Schrijf je dan nu in vóór 29 mei 2020. Voor deze minor geldt: Vol is vol.

Aanmelden voor locatie Deventer

Aanmelden voor locatie Enschede

Liever de minor digital marketing in het Engels volgen?​

Wil je liever de minor digital marketing in het Engels volgen en weten wat jou daar te wachten staat. Dat kan! Klik hieronder voor meer informatie.