Cursus website maken en webdesign

Voor veel bedrijven is hun website of webshop het visitekaartje of uithangbord.
Opvallen en gevonden worden, zonder een kwalitatief goed webdesign en juiste SEO teksten, is tegenwoordig steeds lastiger op het internet. Tijdens de minor digital marketing krijg je een praktische cursus website maken en webdesign. Daarnaast leer je alles over een eigen website bouwen, webdesign ontwerpen en adverteren via social media.

Een website ontwikkelen

Tijdens de minor digital marketing staat een webshop of website maken als marketinginstrument centraal. Een website ontwikkelen heeft voor een bedrijf een hoge prioriteit. Naast profilering is het mogelijk om via een website diensten te verlenen, klanten te trekken en/of omzet te genereren. Een website ontwikkelen is hierom ook wel een must have voor een organisatie.

Strategisch voordeel halen uit een website is hierdoor misschien wel het belangrijkste doel voor een bedrijf. Hierbij is het van belang om een goede online marketingstrategie te bedenken. Dit helpt je om uiteindelijk meer rendement en een hogere positie in zoekmachines te behalen.

Een website bouwen lukt niet zomaar. Daar heb je een plan voor nodig. Tijdens de minor en binnen de cursus website maken en webdesign ben je elke week bezig met een website ontwikkelen: van het begin tot het eind.

In de eerste weken voordat je daadwerkelijk bezig gaat met een website bouwen, leer je hoe je strategische keuzes maakt voor digital marketingmiddelen. Een zelfgekozen organisatie staat hierbij centraal. Je gaat vervolgens kijken waar de sterke en zwakke punten van jullie organisatie liggen, maar ook wat de kansen en bedreigingen zijn in de omgeving waar de organisatie opereert.

Vanuit de interne en externe analyse die je hebt gemaakt, kom je tot een strategische keuze, waarbij je de positionering kunt onderbouwen en de doelen en doelgroepen kunt beschrijven. Deze informatie heb je nodig om vervolgens een kwalitatief goede website te bouwen en je webdesign op af te stemmen.

Webdesign ontwikkelen

Een website ontwikkelen is echterniet het enige waar je je tijdens de minor digital marketing mee bezighoudt. Bij het vermarkten van je website moet je de online marketingmiddelen goed beheersen en kunnen inzetten. Tijdens en voorafgaand aan een website ontwikkelen leer je over:

  • Digital Advertising (SEA, Facebook, Instragram etc.);
  • Content Pagina’s van de website beoordelen;
  • Installeren van trackers zoals Google Analytics, Google Tag Manager en ProRankTracker;
  • Applicaties voor onderzoek zoals Google search console (SEO), Mailchimp (e-mailmarketing) en Qualtrics.

Wat kun je verwachten bij de cursus webdesign?

Als Digital marketeer wil je opgeleid worden binnen alle facetten van online en digital marketing. Een website bouwen is hier onderdeel van. De minor digital marketing helpt je tot het maken van een expert binnen de online wereld. De cursus website maken en webdesign die binnen de minor valt, helpt jou met een succesvolle webshop of website maken.

Na de minor, met de cursus website maken en webdesign als specialisatie, mag jij jezelf benoemen tot Junior Digital Marketeer en kun jij een goed functionerende website ontwikkelen. Je leert de achterliggende techniek kennen met het bekende WordPress Content Management systeem

Een website bouwen gaat jou hierna makkelijker af dan ooit tevoren.

Meer informatie?

Is de cursus website maken en webdesign echt iets voor jou en ben je benieuwd wat de minor digital marketing naast een website ontwikkelen nog meer te bieden heeft?

Gelijk inschrijven

Een hbo minor volgen waar een website bouwen centraal staat en wil je je gelijk inschrijven? Dat is mogelijk. Klik op onderstaande button om jouw inschrijfproces in gang te zetten.

Vragen?

Heb je vragen over de minor digital marketing of de cursus website maken en webdesign? Neem contact met ons op en wij helpen je graag of bezoek onze FAQpagina.

Voor veel bedrijven is hun website of webshop het visitekaartje of uithangbord.
Opvallen en gevonden worden, zonder een kwalitatief goed webdesign en juiste SEO teksten, is tegenwoordig steeds lastiger op het internet. Tijdens de minor digital marketing krijg je een praktische cursus website maken en webdesign en leer je alles over een eigen website bouwen, webdesign ontwerpen en adverteren via social media.